Starter Scan

Je wil wel duurzamer ondernemen maar,…  je hebt geen idee hoe je daar aan moet beginnen? Dan is een Starter Scan de perfecte oplossing voor jouw onderneming! De Starter Scan bouwt intern draagvlak op, verhoogt het kennisniveau van je medewerkers én levert alle inzichten die jouw KMO nodig heeft om Better Business resultaten op schaal te realiseren. 

Compass  De uitdaging

De waarheid is dat veel bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen niet behalen. In de meeste gevallen is dat falen direct gekoppeld aan het maken van een valse start. Een klein team van gemotiveerde medewerkers realiseert meestal de eerste successen. En dat is natuurlijk geweldig! Helaas hebben deze medewerkers ook andere taken, waardoor er geen tijd is om de lijn door te trekken. De veelbelovende nieuwe initiatieven worden herleid tot “afgerond project”. Vervolgens is alles weer gewoon business-as-usual. Pas dan wordt het duidelijk dat er een gebrek is aan 3 cruciale fundamenten voor het boeken van structurele resultaten: Meetbare inzichten, Externe Ondersteuning & Business Focus.

Lightbulb  De oplossing

De kunst is om duurzaamheid vanaf het begin tot een zaak van iedereen te maken. Hoe je dat doet? Door niet te snel van start te gaan met het uitrollen van initiatieven. De 6P-regel (Prior Proper Planning Prevents Poor Performance) is een standaard managementregel, die ook geldt voor duurzaam ondernemen. Begin bij de fundamenten. Neem rustig de tijd om de huidige staat van je onderneming te meten. Ontdek waar je vandaag al impact maakt & waar de kansen liggen. Onze Starter Scan bouwt draagvlak én levert simultaan de meetbare inzichten, die jouw bedrijf nodig heeft om Better Business resultaten op schaal te realiseren.


Op maat van KMO’s

Bij Sustainability Partner snappen we als geen ander dat KMO’s vaak een gebrek aan tijd, geld & kennis hebben om consistent te verduurzamen. Daarom zijn al onze diensten er op gericht om u maximaal te ontzorgen. Terwijl onze experten de duurzaamheid van uw organisatie meten, werken we simultaan aan het kennisniveau van uw medewerkers. We nemen hen mee op een inspirerende reis vol nieuwe inzichten en praktijkvoorbeelden. Dit zorgt ervoor dat wanneer wij klaar zijn met het meten van uw huidige staat, iedereen de resultaten juist weet te interpreteren én alvast geïnspireerd is om structurele impact te maken binnen zijn/haar rol en expertise.

Chart Column  Meten is weten

Wat je niet meet, kun je niet managen. Daarom starten we met het meten van de complete sociale en ecologische staat van je bedrijf, meer bepaald op vlak van: 

GOED BESTUUR

Wat uw bedrijf doet om haar missie, ethiek, verantwoording en transparantie te verbeteren.

Score: 

_______

Wat uw bedrijf doet om bij te dragen aan het verbeteren van  financiële, fysieke, professionele & sociale welzijn van haar medewerkers.

Score:

_______

MEDEWERKERS

MAATSCHAPPIJ

Wat uw bedrijf doet om bij te dragen aan het economische & sociale welzijn van de gemeenschappen waarin het actief is.

Score: 

_______

MILIEU

Wat uw bedrijf doet om haar algehele milieubeheer te verbeteren.

Score:

 _______

KLANTEN

Wat uw bedrijf doet om de waarde te verbeteren die het creëert voor zijn directe klanten & de consumenten van zijn producten of diensten.

Score: 

_______

Wat levert een Starter Scan concreet op voor jouw onderneming ?

Circle Check Ken de duurzaamheidspositie op vlak van: goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.

Circle Check Vergelijk jouw impact scores met meer dan 100.000 andere ondernemingen wereldwijd.

Circle Check Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie & ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.

Circle Check Adviesrapport gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (UN)

Circle Check Bepaal je ambitieniveau op basis van de scan & bouw samen met ons / of zelfstandig verder aan verduurzaming. De keuze is aan jou!

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Trots lid van Voka
B Corp Certified


© 2023 Sustainability Partner

LinkedIn
Instagram