Wat is een Shared Sustainability Manager ?

Je wil wel duurzamer ondernemen maar,… zoals veel KMO’s heb je een gebrek aan tijd, geld en kennis om consistent te verduurzamen? Dan is een (shared) Sustainability Manager de ideale oplossing. Een Sustainability Expert, wiens tijd je deelt met een beperkt aantal andere bedrijven. Zo vermijd je hoge kosten op je loonlijst én kan jouw KMO toch zorgeloos bouwen aan een duurzamere toekomst.Chart Column  STAP 1 :  Meten is weten

Wat je niet meet, kun je niet managen. Daarom starten we met een Starter Scan. Tijdens de Scan leert jouw Sustainability Manager je bedrijf beter kennen en jij hem/haar. Simultaan werkt hij of zij aan het vergroten van kennis en draagvlak bij je medewerkers. De scan biedt jouw bedrijf bovendien alle inzichten die het nodig heeft om haar huidige duurzaamheidspositie te bepalen én deze stap voor stap te verbeteren op vlak van:

GOED BESTUUR

Wat uw bedrijf doet om haar missie, ethiek, verantwoording en transparantie te verbeteren.

Score:

_______

MEDEWERKERS

Wat uw bedrijf doet om bij te dragen aan het verbeteren van  financiële, fysieke, professionele & sociale welzijn van haar medewerkers.

Score:

_______

MAATSCHAPPIJ

Wat uw bedrijf doet om bij te dragen aan het economische & sociale welzijn van de gemeenschappen waarin het actief is.

Score:

_______

MILIEU

Wat uw bedrijf doet om haar algehele milieubeheer te verbeteren.

Score:

 _______

KLANTEN

Wat uw bedrijf doet om de waarde te verbeteren die het creëert voor zijn directe klanten & de consumenten van zijn producten of diensten.

Score:

_______

Circle check Ken de duurzaamheidspositie van je bedrijf op vlak van: goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.

Circle check Vergelijk jouw impact scores met meer dan 100.000 andere ondernemingen wereldwijd.

Circle check Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie & ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.

Circle check Adviesrapport gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (UN)

Person hiking  STAP 2 : Verbeteren

Tijdens de eerste stap hebben we de complete sociale en ecologische staat van je bedrijf zorgvuldig gemeten. We weten nu perfect wat je vandaag al goed doet, waar de quick-wins te vinden zijn én waar er mooie kansen liggen voor verbetering op lange termijn. Nu is het tijd om onze bewezen “The way to B” aanpak volledig af te stemmen op het ambitieniveau van jouw onderneming.


Vervolgens gaat je Shared Sustainability Manager samen met jouw medewerkers op zoek naar de meest geschikte oplossingen, om jouw doelstellingen binnen tijd & budget te behalen. Samen gaan we stap voor stap naar een duurzamere toekomst, met betere business als resultaat!

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Trots lid van Voka
B Corp Certified


© 2023 Sustainability Partner

LinkedIn
Instagram