B Corp Certificering:

Gebruik de kracht van business om een betere wereld te creëren

Join the B Corp movement !

Een betere toekomst is mogelijk en daar kun jij als KMO aan meewerken ! Onze door B Lab getrainde B Leaders tonen je graag de weg naar Betere Business resultaten en B Corp Certificering.

Een groeiend netwerk


B Corps inspireren elkaar en delen kennis om de kracht van het bedrijfsleven in te zetten voor een betere wereld. Ze vinden elkaar eenvoudig via het snelgroeiende B Corp netwerk.

Wat zijn B Corps ?


B Corps zijn ondernemingen met winstoogmerk, die naast financieel resultaat ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelen nastreven. Ze leggen dit zelfs vast in hun statuten.


B Corps willen allemaal overtuigend meer waarde toevoegen, dan dat ze onttrekken aan onze maatschappij. Ze nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid & ze beogen om goede voorouders te zijn voor toekomstige generaties. 


Je wordt niet zomaar een B Corp. B Corp beloont ondernemingen uitsluitend voor hun daadwerkelijk gemaakte impact. Dus niet voor strategieën of beloften die mooi klinken. 

Hoe word je een B Corp ?

Om een B Corp te worden, worden bedrijven onderworpen aan een strenge en uitgebreide assessment waarbij wordt ingegaan op goed bestuur, werknemers, maatschappij, milieu en klanten. 


Deze assessment evalueert je score op een schaal van 0 – 200 punten. Bij een score van minder dan 80 punten kom je niet in aanmerking om B Corp te worden. De gedachte is dat je in dat geval namelijk meer waarde onttrekt, dan toevoegt aan de maatschappij. 


Haar holistische benadering maakt B Corp certificering uiterst betrouwbaar. Het boezemt onmiddellijk vertrouwen in bij investeerders, consumenten, medewerkers en andere stakeholders.

Laat je begeleiden door onze door onze B Leaders !

B Corp-certificering is een middel, geen doel op zich. Het is een continu verbeteringsproces naar een inclusiever, rechtvaardiger en regeneratiever economisch systeem. Onze B Leaders zijn experten in B Corp-certificering & her-certificering. Ze tonen je de weg & dagen jouw organisatie consistent uit om te verbeteren.


B Leaders vormen een wereldwijd expertisenetwerk. De leden bestrijken verschillende regio's en industrieën. B Leaders vormen een gemeenschap van toegewijde individuen, die kennis en ervaring met elkaar uitwisselen om betere bedrijfspraktijken te versnellen. 

Is jouw bedrijf wel klaar voor certificering?

B Corp starter scan

Benchmark je Impact Score !
B Corp Belgie
Check B Corp Certificering
Check SDG Advies Rapport
KENNIS & DRAAGVLAK VERHOGEN
Introductie B Corps & B Impact Assessment.

IMPACT METEN
 Ontdek en vergelijk je Impact scores* 

SDG GEBASEERD ADVIES RAPPORT
Kansen, uitdagingen én quick-wins.

PRIJZEN
1-9         
10-49    
50-249  
250 +     
Werknemers
Werknemers
Werknemers
Werknemers
2.400,- EURO
3.600,- EURO
4.800,- EURO
op aanvraag
Wat mag je verwachten?
Check
Verhoog het collectieve kennis niveau & enthousiasmeer collega’s om positieve impact te maken én (nog) Betere Business te doen.
Check
Ken de duurzaamheid positie van je bedrijf op vlak van goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.
Check
Vergelijk de impact scores van jouw bedrijf met meer dan 100.000 andere ondernemingen wereldwijd.
Check
Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie en ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.
Check
Onze B Leaders helpen je graag op weg naar (nog meer) impact maken, met een concreet stappenplan !
Met KMO-Portefeuille Vlaanderen
B Leaders in België voor het behalen van een B Corp Certificaat
*De B Corp starter scan is exclusief het verzamelen van de vereiste documentatie & bewijsstukken voor dossiervorming voor het behalen van het B Corp Certificaat. Dit kan optioneel worden aangeboden, zodra de beslissing om voor een B Corp certificering te gaan effectief is genomen.
Contacteer ons voor meer info
Een B Corp worden in België
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71

BE 0777 602 478
RPR Leuven
Page link
Proud partner
KMO-Portefeuille
We zijn een trots lid van The Shift
We zijn een trotse partner van Go Forest
B Leaders Database België
Trots lid van Voka

© 2021 Sustainability Partner