Return op duurzame investeringen
1

RETURN OP BETROUWBAARHEID 

Verhoog het vertrouwen in je merk & bedrijf

Duurzaam ondernemen draait niet om perfectie, wel om betrouwbaarheid. Onderzoek toont aan dat het merendeel van de consumenten maar weinig gelooft van wat bedrijven over duurzaamheid vertellen. Door je ambities en realisaties transparant te communiceren, bewijst je in elke context dat jouw merk en bedrijf zegt wat het doet & doet wat het zegt.

2

RETURN OP TALENT

De juiste mensen houden en aantrekken

Het systematisch nastreven van financiële groei - als enige doel - biedt medewerkers weinig inspiratie. Door in te zetten op duurzaamheid geef je jouw medewerkers een hoger doel om trots op te zijn. Zo geef je bestaand talent alle reden om te blijven & nieuw talent een extra motivatie om het beste werk van hun leven bij jouw bedrijf te verrichten.

3

RETURN OP COMPETITIVITEIT

Creëer meerwaarde en win meer business

In B2B is het nastreven van duurzaamheidsdoelstellingen een differentiator. Toch zien we dat heel wat sales mensen de conversatie over duurzaamheid liever uit de weg gaan. (wegens gebrek aan kennis of ondersteunende middelen). Een gemiste kans. In B2C toont onderzoek aan dat 75% van de millennials bereid is om meer te betalen voor duurzame producten. Niet inzetten op duurzaamheid kost je bedrijf simpelweg business. Sustainability Partner helpt je betrouwbaar communiceren in B2B én B2C.

4

RETURN OP CONTINUITEIT

Zorg ervoor dat je groei niet wordt geremd

Steeds meer bedrijven verbreken samenwerkingen met bedrijven die geen duurzame visie hebben. Grootbanken laten weten dat het vinden van financiering moeilijk zal worden voor bedrijven die geen duurzaamheidsplan hebben. Vanaf 2023 moeten bedrijven met meer dan 250 medewerkers, conform de nieuwe EU richtlijnen, inzicht geven in hun impact op mens, milieu en samenleving. Sustainability Partner helpt je om moeiteloos te bewijzen dat jouw onderneming een betrouwbare duurzame partner is.

5

RETURN OP TOEKOMST

Gebruik de kracht van business om een betere wereld te creëren

Steeds meer bedrijfsleiders zijn zich bewust van het feit dat de beslissingen die ze vandaag nemen in hoge mate bepalend zijn voor de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Deze nieuwe generatie bedrijven gebruiken de kracht van het bedrijfsleven om sociale en ecologische uitdagingen aan te pakken en simultaan de winstgevendheid op lange termijn te verzekeren. Sustainability Partner werkt met getrainde B Leaders die je helpen om een ‘Certified B Corporation’ te worden. Zo krijg je (h)erkenning als bedrijf dat je de kracht van business weet in te zetten om een betere wereld te creëren.

Ontdek waar jouw KMO impact kan maken !

Starter Scan

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Trots lid van Voka
B Corp Certified


© 2023 Sustainability Partner

LinkedIn
Instagram