Betrouwbare rapportage, op maat van KMO’s

Uit ervaring weten we dat bedrijven vaak niet het best geplaatst zijn om objectief te oordelen over hun eigen duurzaamheidsinspanningen. Bovendien hebben kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) vaak te kampen met een chronisch gebrek aan tijd, geld en kennis. Dit maakt het een uitdaging om concrete stappen richting verduurzaming te zetten, maar ook om betrouwbaar te rapporteren over deze inspanningen.


Bij Sustainability Partner zijn we al jaren experts in duurzaamheid, specifiek gericht op het ondersteunen van KMO’s. Wij begrijpen als geen ander de unieke uitdagingen waarmee KMO's te maken hebben. Daarom bieden wij uitgebreide ondersteuning en ontzorging. Zo kan jouw bedrijf volop impact blijven maken & genieten van alle voordelen die vrijwillige duurzaamheidsrapportage met zich meebrengt, zonder de bijkomende lasten.


Laat ons jouw gids zijn op de weg naar een duurzamere toekomst, waarbij transparantie en vertrouwen centraal staan!


Yes!

Circle Check  Verhoog transparantie en vertrouwen

Uit onderzoek blijkt dat 88% van de consumenten loyaler is aan bedrijven die zich inzetten voor sociale en milieukwesties. 


Door vrijwillig je duurzaamheidsprestaties te rapporteren, laat je zien dat je serieus bezig bent met maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Dit vergroot het vertrouwen in jouw bedrijf en versterkt de loyaliteit van je klanten.

Waarom vrijwillig rapporteren?

Arrow

Circle Check  Verbeter operationele efficiëntie

Volgens een rapport van McKinsey (2020) kunnen bedrijven door duurzaamheidsinitiatieven te implementeren en te monitoren, operationele kosten met 60% verminderen door bijvoorbeeld een efficiënter gebruik van hulpbronnen. 


Duurzaamheidsrapportage helpt je om inzicht te krijgen in je eigen bedrijfsvoering en de impact ervan op mens en milieu. Dit inzicht kan leiden tot verbeterde operationele efficiëntie en aanzienlijke kostenbesparingen, doordat je beter in staat bent om verspilling en risico's te identificeren en te beheersen.

B Corp Arrow

Circle Check  Krijg toegang tot nieuwe markten

Een studie van Nielsen (2021) toont aan dat 66% van de wereldwijde consumenten bereid is meer te betalen voor producten en diensten van bedrijven die zich inzetten voor positieve maatschappelijke impact. 

Steeds meer grote bedrijven en overheden eisen duurzaamheid van hun leveranciers. Door te rapporteren maak je jouw bedrijf aantrekkelijker voor nieuwe klanten en markten. Het kan je ook helpen om in aanmerking te komen voor subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

SDG Action Manager

Jouw partner voor impact én rapportage

Met een passie voor duurzaamheid zijn wij er om jouw bedrijf te begeleiden op het pad van impact én compliance. Onze benadering is tweeledig: we zorgen niet alleen voor correcte rapportage, maar helpen je ook om jouw unieke duurzaamheidsverhaal betrouwbaar en transparant te vertellen.

Circle Check Grondige analyse & strategie: We beginnen met een diepgaande analyse van je huidige duurzaamheidspositie en rapportageprocessen. Op basis hiervan ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie die niet alleen een heldere rapportage garandeert, maar ook jouw impactdoelen ondersteunt.

Circle Check Transparante rapportage: Onze experts werken nauw met je samen om ervoor te zorgen dat jouw rapportages helder, nauwkeurig en volledig zijn. We helpen je om jouw duurzaamheidsprestaties op een manier te presenteren die zowel inspirerend als informatief is voor al uw stakeholders.

Circle Check Voortdurende ondersteuning: De wereld van duurzaamheidsrapportage is altijd in beweging. Daarom bieden wij voortdurende ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw rapportages blijven voldoen aan de nieuwste regelgeving en best practices.

Circle Check KPI tracking: Duurzaamheid draait niet om perfectie, wel om betrouwbaarheid. Je stakeholders moeten je kunnen vertrouwen. Wij  zorgen ervoor dat je stakeholders niet enkel weten waar je vandaag staat, maar laten hen ook live meekijken hoe jouw bedrijf een weg baant naar een steeds duurzamere toekomst!

ACT SHOW PROVE
Certified Sustainable Impact
ACT SHOW PROVE
Share Sustaianability Impact
ACT SHOW PROVE
Share Sustaianability Impact

Maak van impactrapportage jouw concurrentievoordeel !

In deze tijd van verandering zijn de verwachtingen hoog en de uitdagingen talrijk. Echter, met de juiste partner aan je zijde, kan duurzaamheid veranderen van een uitdaging in een kans – een kans om de wereld te laten zien dat jouw bedrijf niet alleen zorgt voor winst, maar ook voor de planeet en haar mensen.


Laten we jouw bedrijf transformeren in een voorbeeld van duurzaam succes !Impact Report
Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Act Show Prove
B Corp Certified